Dec 6, 2010

Dari Berjalan kepada Berlarian

Blogwalking...blogwalking... Kenapa blogwalking?
Asasnya sebab nak trafik kan? Tipu lah kalau dikatakan orang yang ada blog tak rasa hepy kalau ada pembaca yang baca blognya.. Dan pembaca ni dibawakan oleh trafik.. Kalau trafik sesak maksudnya ramai la pembaca. Gitu?

Untuk manusia seperti saya yang kadangkala sibuk (perasan sibuk) dan tak sempat nak selalu blogwalking pastinya selalu tercari-cari apa cara yang simple dan mudah untuk blogwalking. Nak dijadikan cerita, maka pagi tadi saya telah di-Tag oleh CikRyu untuk join Blogrunning. Nampak best, caranya pun senang aje!

Apa yang saya perlu buat?

1.Letakkan banner yang dah disediakan beserta link ke blog BlogLarian http://bloglarian.blogspot.com
*settle!


2.Lengkapkan slogan "Saya suka blogwalking kerana... "(tidak lebih 30 patah perkataan)
kerana melalui blogwalking melaluinya saya dapat belajar sifat manusia, melihat gelagat manusia, menambahkan sahabat, menyelami perasaan gembira+sedih dll dan juga menambah ilmu pengetahuan, idea, dan pandangan dengan rakan blogger.
*settle

3.Follow BlogLarian.
*settle

4.Tag 3 orang atau lebih rakan.
Saya mau Tag [Azree], [HamiAsyraff], [Syukri], [Mustakim], [Khai], [Atikah], [Syima]
*settle

5.Sila beritahu rakan yang anda Tag melalui Komen entry.
*settle

6.Tinggalkan link post anda di Komen entry ini.
*settle

7.Peserta akan dilistkan ke dalam Bloglarian mengikut turutan

8.Tiada tarikh tutup buat masa ini.

P/s: sahabat yang tidak di-tag pun sila-sila sertai jua..
P/s/s: harap capat-cepat tersenarai..hihi..

8 comments:

ahsfantasy24 said...

gud2.. ^^k

mie said...

menarik!!
jom lari-lari..
heheeee

FareedSairi said...

Assalam, Terima kasih join BlogLarian

Bole cek blog anda dalam senarai no 28

Slamat ber-BlogLarian!

khai said...

tuan tanah, terima kasih sebab tag. nanti kalau ade masa dan peluang, aku buat. hehe

student said...

ryu;

Thanks for the Tag.. ^^,

student said...

Mie;

Sangat menarik! Berbaloi-baloi..hee

:)

student said...

FareddSairi;

Terima kasih Tuan Admin! ^_^

student said...

Khai;

Buat jangan tak buat! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...