Jun 30, 2009

Analysis Paralysis!

Bismillah,

Analysis paralysis.. arghh.. mende tuh?
ianya adalah kesukaran untuk menyusun maklumat, menganalisinye dan menyalurkannya ke tempat yg sepatutnyer.. bnyk sgt bnda yang ingin difikirkan...bnyk benda perlu dibuat... bnyk tanggungjawab perlu difikirkan...hahaaa.. betul? percaya x.. alar.. alasan klise tuk lama tak update aku yg dah bersawang ni.. Tp, memang itulah sebenanye hakikat yang benar..

ermmm... ape cite terbaru? ape perkembangan terbaru?
aku sekarang dah berada di IPGM Kampus Pengajian Islam tercinta,
semester baru bermula 22Jun yang lalu.. sedar tak sedar dah 3 tahun aku kat sini lagi 2 tahun abis dah dan bergelarlah aku sebagai seorg guru secara rasminya..:)

Perkembangan lain?
Alhamdulillah, aku dah siapkan minisite khas untuk promosi ceramic(cbc),
dalam tu aku dah siap masukkan video persembahan penerangan step by step mengenai konsep asas cbc dan juga bagaimana sbgai ahli kita boleh mendapat pendapatan dengan cara yang santai. Kepada yang ingin tau lebih detail, jemput ke sini. Alhamdulillah, aku cakap terus terang dengan bisnes ni sekarang, aku dah dapat meringankan serba sedikit bebanan kewangan keluarga, bagi baucer shopping dan petrol free pada ibu ayah aku dan juga aku tunaikan umrah tempoh hari juga hasil daripada bonus cbc nih.

Result untuk exam semester lepas dah keluar,
alhamdulillah dapat dekan utk semester nih. Walaupun ramai lgi yang dpat keputusan yg lebih hebat dan lebih baik daripada aku, tapi aku tetap bersyukur dengan result tu. Ok lah sangat, semester lepas pun aku sibuk keluar je memanjang tetiap minggu. Stdy dalam kuliah n kelas ngn last minute stdy masa exam ajer.huhuu..

Untuk semester ni pula, jika mengikut proforma aku akan bnyk membuat kajian/program di luar Institut. Program Bina Insan Guru (BIG) 18Julai ni aku akan ke sebuah sekolah KAFA di Kajang. 21-23Julai ni pula BIG di HomeStay BangHuris Sepang. 25Julai ada perkhemahan Bahasa Arab di Gombak. Awal bulan 8 ni perkhemahan KRS kat Lumut lak. Bnyknye program. Ermm... semoga semua urusan dipermudahkan dan berjalan mengikut perancangan.

Blog Pekomperi dah update. Alhamdulillah. Thnx tuk Wa'a kerana tolong ambil alih tugas aku. Aku rasa memang dah kurang sanggup nak selalu mengadap untuk update blog tuh. Lagipun untuk akhir tahun lepas, dan awal tahun ni bnyk program Pekomperi yang aku tak sertai. Bahan untuk update pun tak sampai pada aku, jadi macam mane lah jari-jemari ni nak menari di atas keyboard kalau bahannya tak sampai pada aku. Pekomperi boleh pergi jauh lagi. Apa yang penting, KERJASAMA!!.(baca versi WonderPet erkk..hehe..). Tahun ni banyak lagi program yang akan Pekomperi sertai. Jadi komitmen daripada semua memang perlu sangat2. Persembahan di UMP 2 minggu lepas dah membuktikan Pekomperi ni memang dah ada 'stended' tersendiri. Dengar cite, tahun depan akan diadakan Konsert lagi. Harapan aku, semua ahli Pekomperi jaga niat masing2.. Inilah salah 1 cara untuk dakwah ifradi kite sbgai seorang muslim sebenarnyer. Ingat taw semua ahli Pekomperi yang membaca blog aku nih! :)

Azam aku, hari demi hari nak jadi manusia yang lebih baik daripada sebelumnya.
Wahai manusia...wahai sahabat-sahabatku, jika ada salah-silap dan kelemahanku, mohon nasihatilah aku..~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...