Apr 18, 2009

Setahun aku dan cbc

Bismillah,

Lama tak menulis perkembangan terbaru Ceramic Business Club (CBC). Sedar tak sedar dah setahun aku join cbc nih. Aku join 12 Mac 2008, skrg dah bulan April 2009. Sekejap je masa berlalu. Teringat aku setahun lepas, cuak-cuak...takut-takut ngn cbc nih..

ye la, konsep baru. lom pnah jmpe biz seunik mcm nih...hahahaa... t'senyum sesorg bile aku teringt bnda tu sumer..

Aku start promote cbc mule dgn online. Yup, modus operandi yg sama mcm aku wat MyMode dulu.Fully online... pomote kat blog, lepak n pomote kat forum2, cari website2 iklan, letak kat status YM... tu je lah yg aku wat..

sampai la sedar tak sedar, alhamdulillah aku mula merasa gak incme cecah 5 angka..
nak bukti? tengok le sndri... thehehehee...






macam tak percayakan? tapi tu la hakikatnya..alhamdulillah.. tpi, aku buat biase2 jer..aku tetap syukur yg dulu..takde pape perubahan pun..ni semua rezeki...bile2 masa je bleh ditarik balik. betul tak?

Cite psal cbc ni lgi..biasa prospek2 n kekwn aku musykil tang mane company dpat profit. tak overpaid ker? soklan stended la sume tuh..
sbnrnye, kalo kite fhamkan knsep cbc ni simple shja... mudah...
membership programme ngn trading sell back policy..bnda yg simple wtpe nak dikusutkan kan?

kalo nak tau, secara mudahnye company dpat profit melalui 3 cara;

1.Trading
melalui penjualan produk2 ceramic. samada yg dijual di e-mart ataupun yg company pasarkan. tak percaya? surat pemeriksaan KPDNHEP sendiri dah mengesahkan cbc memang membuat trading produk2 seramik.

2.Baucer
cbc ada memberi baucer2 kepada ahli-ahlinya. Baucer2 yg ada ni boleh diredeem di emall. Baucer yg disediakan setakat ni adlh kfc, pizzahut, parkson, giant, jaya jusco, bhp petrol, dan aucer e-mart. kita fikir secara logiklah, cthlah pd bulan ni cbc ambil 500 ribu keping baucer dpd kfc. sekeping baucer bernilai RM10. 500 ribu x RM10= RM5juta, meanz pd bulan ni cbc ambil baucer dpd kfc dgn nilai RM5 juta. agak2nyelah, cbc ambil baucer tu dgn harga RM5 juta gak ker? Pasti lebih murah kan? Cth cbc dpt dpd kfc hrga RM4 juta shja, dah untung 1 juta...Haaa... kat situlah company dpt profit...nmpak tak?

3.Loyalty
Yup, melalui bonus kesetiaan. Kalau kita lihat, konsep loyalty ni biasa diamalkan sbnrnye..cume kite je mungkin tak perasan. sebagai contoh, bonuslink yg dianjurkan oleh shell. sesapa yg ada kad bonuslink cnfrm isi minyak kat shell kan? tuk kumpul point..bile ckup point je leh la redeem payung n etc..betul tak?
camtu jugak dgn cbc nih..cbc ada e-mart, iaitu kedai serbaneka bwah cbc. kat dlam kedai nih, kite leh shopping brg2 keperluan harian dgn menggunakan shopping point yg kite ada dlam kad keahlian kite.. nak beli topup pun leh je kat e-mart nih. free je...asalkan ada sp dlam kad tuh.. mudah je kan?

Mungkin ada yg masih blur2 tentang konsep cbc nih. Jika betul2 ikhlas nak tau..leh bincang elok2. betulkan salah fham tuh...aku pun setakat ni takde paksa sesapa tuk join..hnye bukak peluang..nak join, aku boleh bantu..

selain tu, ada beberapa lagi perkembangan terbaru drpd company.. antaranye, pada bulan ni akan ada 3 lagi e-mart akan dibuka iaitu di Kuala Terengganu, Skudai, dan Kota Bharu. Pembukaan e-mart ni sebenarnye membuktikan company berkembang secara sihat. Setakat ni, yang aku nmpak company mmg btul nak wat bisnes.. cume aku je lah wat santai2 jer..maklumlah...student l kan..hohohooo...

*nak tau detail leh klik n daftar kat sini atau sini
takpun leh je add YM aku..kite leh borak2 panjang yer..

Salam muhibbah buat semua!;)





3 comments:

Husniedah AKA Suhairi Nizar said...

cayalah la ko bagus2 semoga berjaya..yg hilang pasti berganti....

ZAIDI NAWAWI said...

smart giler bonus ko

ZAIDI NAWAWI said...

salam.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...