Sep 12, 2008

Ape nak Buat..?!

Apa yang akan dilakukan oleh manusia dalam keadaan tersepit? Lumrahnya kita akan mencari jalan keluar. Jika kita tidak mampu mengurangkan perbelanjaan harian seperti mana yang disaran kan oleh kerajaan, maka kita kena naikkan pendapatan kita. Bagaimana? Yang pasti bukan 'bekerja kuat' seperti yang anda lakukan sekarang. Saya tak yakin majikan anda akan menaikkan gaji anda semata-mata kerana anda rajin atau bekerja kuat sahaja. Kerana majikan anda sendiri turut berfikir bagaimana untuk mengurangkan perbelanjaan pengurusan masing-masing. Jawapannya, perbagaikan stream of income anda.

Samada anda sanggup bekerja lebih masa, cari kerja part time seperti membawa teksi di sebelah malam dan sebagainya, menyertai program-program yang merapu dan merepek kononnya gerenti dapat untung berlipat kali ganda sekiranya kita menyertai program mereka yang kononnya konsep derma-menderma, padahal lebih menjurus kepada program mengemis; menjadi reseller untuk produk ebook basi mereka tapi Ironinya, kena cari downline hingga level 4 untuk menjadi top reseller dan seterusnya barulah layak dapat keuntungan; menyertai program-program berkonsepkan money game yang kononnya lot yang dibeli merupakan produk tapi dijualkan kembali kepada syarikat supaya syarikat akan menjualkan bagi pihak anda dan anda akan dapat terus keuntungan berupa postdated cheque yang mana kebanyakan syarikat sebegini sudah ditentukan tarikh matinya, cuma tunggu masa yang sesuai sahaja untuk 'cabut' bersama-sama wang anda. Kadang-kala dalam mencari penyelesaian kepada masalah kita, kita menambahkan lagi masalah yang ada.

"Agak-agaknya kalau ada tambahan RM500 ke RM1,000 sebulan daripada income sedia ada yang anda perolehi sekarang dapat menyelesaikan krisis kenaikan minyak dalam perbelanjaan harian anda tak? Bagaimana pula kalau anda boleh dapat tambahan sebanyak RM2,000 ke RM5,000 sebulan? Bagaimana kalau RM10,000??"

Tak kisah lah sama ada anda kenal saya atau pun tidak, saya cuma ingin berkongsikan satu peluang di mana kita sama-sama boleh mengubah taraf ekonomi kita degan cara yang paling senang tanpa perlu mengeluarkan belanja yang besar atau merubah cara dan perjalanan hidup kita seharian.

Sebagaimana yang semua tahu, sehingga penghujung 2007, terdapat hampir 22 juta pengguna talian mudah alih dan 85% daripadanya adalah pengguna prabayar (prepaid). Ini bermakna lebih dari 18juta pengguna prepaid di seluruh Malaysia. Dan perniagaan dalam bidang telekomunikasi kini menjadi antara cabang perniagaan yang sangat menguntungkan. Anda pasti banyak melihat rancangan-rancangan yang menggunakan sistem Undian SMS, langganan SMS (contoh: type CINTA dan hantar ker bla.. bla.. bla... untuk mendapat tips-tips bercinta) dan berbagai lagi. Dan selama ini, kita hanya menjadi pengguna yang dimanipulasikan oleh syarikat-syarikat besar untuk mengaut keuntungan jutaan ringgit. Kenapa tidak kita sama-sama memperoleh manfaat dari senario ini?

Pernahkah kita fikir, selama kita menggunakan talian prabayar bertahun-tahun ini, sudah berapa ringgit yang kita belanjakan untuk menambah nilai? Dan bagaimana pula jika dicampurkan dengan nilai yang dibelanjakan oleh orang yang terdekat dengan kita? Ibu bapa, adik-beradik, anak-bini, rakan-rakan? Apa yang ada dapat? Kalau ada cara yang boleh memberikan keuntungan kepada anda tidak mahukah anda mencubanya?

Tidak dinafikan produk prabayar adalah merupakan antara produk yang agak kecil margin keuntungannya. Tapi kenapa semakin hari semakin banyak kedai yang memilih perbiagaan ini? Kerana permintaan! Ini adalah produk yang paling stabil permintaannya dan tidak akan putus. Asal saja jika kita mampu membuat volume jualan yang besar, maka sudah pasti keuntungan juga besar.

Ini yang sebenarnya saya ingin kongsikan kepada anda.

Bagaimana kita nak memanfaatkan keadaan ini sebagai satu yang mendatangkan keuntungan pada diri kita.Bagaimana kita nak tukarkan perbelanjaan kita kepada salah satu bentuk pendapatan (Turn expenses into Income)Bagaimana kita boleh berkongsi manfaat yang ada kepada orang yang berada disekeliling kita.Bagaimana kita boleh menjana pendapatan sampingan dengan hanya menggunakan SMS.Bagaimana kita boleh jadikan handphone murah/canggih yang kita miliki mampu menampung perbelanjaan harian kita.Bagaimana kita mampu menjana income 5-angka dengan cara yang paling mudah dan tak memerlukan modal yang besar.

Saya beri sedikit gambaran. Bagaimana keadaannya jika selama ini anda membeli topup prabayar dari kedai, kini anda membeli dari 'kedai' anda sendiri. Bagaimana jika anda mempunyai berpuluh-puluh atau beratus-ratus cawangan 'kedai' yang di jalankan oleh adik-beradik anda, sanak saudara dan rakan-rakan lain. Bagaimana pula jika dibawah setiap cawangan 'kedai' anda terdapat berpuluh lagi 'stall/gerai' kecil bagi setiap satunya. Dapat bayangkan berapa total jualan dan keuntungan syarikat anda pada ketika itu?

Kenapa saya begitu yakin anda boleh melakukannya?

Kerana anda ada handphoneKerana anda tahu ber-SMSKerana modalnya sangat kecilKerana faedahnya banyak Kerana ramai orang sekeliling anda juga merupakan pengguna talian prabayar.
Pernah dengar MyMode? Mungkin dah ramai yang tahu kerana MyMode kini sudah masuk tahun yang ke-4 beroperasi semenjak January 2004 lagi.
APA MYMODE NI?

Jadi Agent, boleh beli reload prepaid hp guna SMS, tak kira masa, tak kira tempat. Dapat rebate bonus dari pembelian tadi. Kongsikan peluang baik ini kepada rakan-rakan kita yang turut menggunakan prepaid untuk sama-sama menjana pendapatan seperti kita. Dapat pula bonus tajaan dari RM10 ke RM18 seorang. Orang bawah kita beli prepaid, dapat pulak bonus overriding mengikut peratusan tertentu!!SIMPLE!!

Kesemua urusniaga mymode samada urusan jual-beli atau merecruit agent baru hanya menggunakan SMS sahaja!! Mudah dan efektif!!!

UNTUK PENERANGAN LEBIH JELAS

Persembahan Video - Kenapa anda perlu capai sekurang-kurangnya pangkat CM klick di sini
Persembahan Video - Penerangan tentang pangkat MP klick di sini (Penerangan video diatas hanya sebahagian dari keseluruhan kelebihan yg anda akan dapat sebagai Agent Mymode)

MyMode BUKAN skim cepat kaya, MLM, skim piramid, money games, saham internet atau derma. MyMode merupakan program berkonsep M-Commerce Business dalam rangka menjadikan handphone anda sebagai medium utama kepada pelbagai perkara seperti transaksi kewangan, perniagaan, pengurusan perbelanjaan, dan berbagai lagi.

Sehingga kini MyMode telah mempunyai lebih daripada 255,000 orang agent di seluruh Malaysia. Jumlah ini mungkin nampak besar, tetapi sebenarnya hanya 1.4% dari jumlah pengguna prepaid seluruh malaysia. Potensi perniagaan ini amat besar untuk diceburi.

Sekiranya anda berminat dan ingin tahu cara-caranya bagaimana kini saya berjaya menjadikan antara sumber pendapatan utama saya bagi menampung perbelanjaan kehidupan, saya akan ajarkan step by step.

1) Mula-mula daftar dulu sebagai Free Member di web romosi replika saya di sini: http://prepaid4u.net/?id=student (anda juga akan mendapat website yang sama seperti saya ini setelah mendaftar sebagai agent. jadi sangat mudah untuk melakukan promosi)

2) Selepas itu, anda boleh log-in dengan menggunakan UserID dan password anda yang anda daftarkan tadi bagi memasuki ruang ahli di web Prepaid4u. Di dalam itu anda boeh melihat sendiri sistem yang dibangunkan dan meninjau Marketing Plan yang telah dirangka untuk perniagaan ini.

3) Sekiranya anda berpuas hati dan bersetuju untuk menjadi Agent MyMode bagi menjalankan bisnes ini, selepas login tadi, anda boleh klick menu 'UPGRADE VIP' bagi menunjukkan cara-cara pembayaran yuran keahlian seumur hidup untuk menjadi agent sebanyak RM65 sahaja.

4) Setelah keahlian anda diaktifkan dan anda menerima no PIN, anda boleh memuat turun (download) Buku Guideline Lengkap bagi menjalankan berniagaan ini.

DAFTAR AHLI SEKARANG

Selamat melangkah ke alam usahawan. Sebarang kemushkilan jangan segan-segan tanya saya.


Nama: Muhammad Syukur Bin Sapuan
No HP: 0137194962/0137977346/0173285103
Web: http://prepaid4u.net/?id=student
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...