Apr 18, 2010

Mari bercinta!;)

Sengaja mahu berkongsi lagi.

Kalau tak kena cara, memang betul-betul kena atas batang hidung sendiri.

Sharing is Caring, right?;)


Kita belum matang dlm bercinta jika:

1. menghabiskan prepaid utk berbual2 dgn “buah ati" sedangkan dengan ibubapa sekejap saja(tu pun kalu kita yg call..)

2. rela tunggu berjam2 dlm ujan pulak tuh utk tgk buah ati idaman kita melintas jalan sedangkan solat kita wat secara ekspres ja (2-4 minit, tu pun dh kira lama sgt dh ...tuh..) @ kita xsolat langsung..

3. kita marah malah sanggup tampar adik kita yg tersilap cakap sebaliknya mampu tersenyum sekalipin dimaki hamun oleh "buah ati" kita..

4. kita sanggup baca novel-novel cinta yg beratus-ratus m/s tu dlm tempoh sehari, padahal tak pernah baca al-Quran walau 1 m/s setahun..

5. asyik terkenang wajah "kekasih" yg baru je ngadap tetiap hari...rasa rindu apabila berpisah.. tapi x terkenang pun wajah parents kita yg berbulan-bulan tak jumpa..

6.susah ati kita ni kalau terima sms,call,email@comment dari "buah ati" kita sebaliknya kita sendiri tau yg kita sudah lama tak kirim berita kt parents kita di kg..

7. pakai pakaian sehabis cantik tuk kuar dating dgn "buah ati" tapi pakai singlet @ xpakai baju langsung time solat..

8. lebih byk dok sebut... "i lap u" berbanding kalimah zikir cam istighfar,tasbih,tahlil..


Mari sama-sama berfikir, muhasabah, dan beramal.

Kredit untuk bro shahril dan sini.





2 comments:

ahsfantasy24 said...

sgt2 suke lagu baek2 syg neh..
tp ag suke lagu wali : Tuhan =))

student said...

sume lagu ada makna..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...