Apr 22, 2011

Blog yang saya terjah setiap kali Online!

Sejak sibuk berpraktikum ni, saya jarang berpeluang untuk sentiasa mengemaskini blog.

Walaupun begitu, ini bukanlah bermakna saya meninggalkan terus dunia online dan blog.
Saya tetap jua blogwalking, melihat-lihat, membaca celoteh dan cerita rakan-rakan.. Cuma untuk meninggalkan jejak komen di setiap entri tu..tak berkesempatan..lebih selesa bertindak sebagai silentreader.

Cerita pasal blogwalking ni, saya tergerak untuk berkongsi antara blog yang pasti saya kunjungi setiap kali saya online.


Blog-blog itu ialah..

Kak Jie memang pandai bercerita. Dah lama jua follow Kak Jie ni.. Rasanya mula-mula kenal dia daripada zaman forum Teratak Anna Abadi masih wujud (zaman saya sekolah lagi!) hingga sekarang forum tu pun dah berkubur. Kak Jie ni ora
ng lama lah jua dalam dunia blog.

Motivasi keagamaan, kalau rasa down, tiada semangat ni lah antara tempat port saya untuk mencari semangat yang hilang. Oh, sekarang saudara
Hami pasang lagu pada blog yang boleh tahan sedapnya. Syahdu didengar!

Pertama kali jumpa dan berkenalan dengan pemilik blog ni sew
aktu bersama-sama mengikuti suatu program di UIAM. Alang-alang kenal, terus follow ni. Penulisan blog yang kemas. Ilmiah dan berinformasi. Saya kira, saudara Azree merupakan seorang yang mempunyai kebijaksanaan berbahasa yang tinggi kerana penulisannya 'halus' dan teliti. Entry paling saya suka dalam blog ni adalah pengalaman saudara Azree sewaktu bercuti di London. Mungkin sebab saya pern
ah bercita-cita ingin honeymoon di London..hihi..berangan!


Seorang yang saya kenal dalam dunia maya pada mulanya, dan pernah berjumpa jua di alam nyata. Follow blog ini sejak dia menggunakan blogspot hinggalah kini menggunakan domain berbayar yang lebih pendek dan senang diingat. Kreatif. Susun atur blog yang cantik. Sukar dijangka kadangkala mood cik gadis ini..Entri yang ditaipnya penuh dengan perasaan.. :)

Seorang guru. Entri yang ditulis universal, pendek, padat, dan berinformasi.

Penulisan yang bersahaja. Penuh dengan motivasi. Banyak perkara yang CikJari bebelkan di blog ni bagai terkena ke batang hidung sendiri.haha..


Selain daripada blog yang saya senaraikan ni, ada beberapa blog lain juga yang jadi senarai wajib saya setiap kali online seperti JustKhai, LangitIlahi, dan Rohaizad. Blog diorang semua ni memang best la! ^^


P/s: Praktikum dah makin hampir ke penghujung. pencerapan semua dah selesai, jadi boleh la saya kembali mengerakkan jari-jemari untuk lebih giat menulis.. :)



1 comment:

Cik Jari said...

oit,ngumpat....hahaha,menade bebel...taip-taip je....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...