Aug 7, 2008

Shopping kat PC Fair

123
----------------------------------
Salam, hai apa khabar buat semua.. lama x update blog nih.. maxis broadband aku wat hal.. dlam minggu ni selalu sangkut2..huhuhuu.. memula ingt aku sorg je yg alami bnda tuh, tp bile tnye pd bro J@nggut(Prepaid4u) yg die punye broadband pun bermasalah gak fham lah aku.. biasa lah.. nak wat cmne.. maxis ni pun kekdg me**on* gak...hehehhee..

Pada ahad lepas (3Ogos) aku ngn syidi pergi ke KLCC.. watpe? larr.... kan ada PC Fair.. p usha2 la pape yg patut..heheee...

Maka, setelah lama m'usha', aku pun telah menjumpai bnda yg aku nak sgt selama nih..(perghh, ayat xbleh tahan..heheheee..)

  1. Subwoofer, aku memang lama nak beli.. cuma tunggu masa jer.. Ye lar.. lpas speaker PC aku rosak, aku xbeli pun lgi.. Kalo nak dgr lagu aku dgr pkai earphone jer.. Dgr sorg2.. ni dah ada subwoofer, bleh la dgr rmai2 lak..Tambahan pulak, model yg aku beli nih terbina dlamnye radio sekali. so, mmg lpas ni 24 Jam je la die idupp.. Alhamdulillah..=)
  2. Mp3, errmmm... memula aku mmg xnak beli pun.. Tp, dok belek2 bnda ni, rasa mcm tergerak plak nak beli( eh, bleh ke ckap mcm tuh.. tetibe je bleh terbeli..heheh...). Aku beli Mp3 Philips Go Gear 2GB, psal ape? sbab 2 bnda jer.. aku rasa bunyi die best.. (ni versi full music), then aku plak skrg slalu rider ngn motor jdi smbil2 atas motor tu leh gak la dgr zikir2 ke.. lagu2 ke..dri mp3 ni ye x?hohohooo... lgi 1, aku suka sistem voice record die.. bunyi sharp.. incase skrg nih, aku rasa perlu sgt 1 alat rakaman yg aku mudah bwak kemana tu yg aku amik je mp3 nih..
  3. RAM atau nama penuh die Random Access Memory. RAM Pc Aku skrg RAM dier 512jer.. aku mmg dah pasang niat nak tambah pun.. nak kasi upgred skit..aritu dah tanye kat kedai, kalo 1GB DDR2 =RM76.. fuhh.. mahal gak.. jdi aku tnggu je lar PC Fair nih coz aku tau mesti dpt harga murah lgi.. bile aku jalan2 kat PC Fair jmpe lar RAM nih.. RM55 jer.. ok tuh.. murah sgt! so, aku beli je lah.. masa beli tu, dpat pulak lucky draw, menang memory card 1GB.. ok lah.. sape nak bg kan? boleh gak msuk tuk kamera aku..=)

Rasa setakat ni je kot entry tuk kali ni. Entry ni sepatutnye aku post ahad lepas.. Tp, xde mood punye psal ditambah pulak dgn internet yg kadang2 ok kadang2 x arinih bru dpat post.. Anyway, jmpe lgi tuk post+entry seterusnya!=p

1 comment:

janggut said...

Sepiker kalau nak kasi gegar beli la altec lansing 5.1 channel ke.baru gempak woo..satu ip ko tu leh dgr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...